Detta recept måste jag testa
Laxfilé med citronpotatis
www.ica.se
Ingredienser Portioner: 4
10-12 potatisar, ca 1 kg
1 citron
100 g färskost, max 17% fett
1 knippa persilja
500 g laxfilé utan skinn och ben
1 msk flytande margarin
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
Skala och skär potatisen i skivor. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av skalet på rivjärn och pressa ur saften. Koka potatisskivorna mjuka i lättsaltat vatten med citronsaften. Låt potatisen rinna av men spara 1 dl av kokvattnet. Låt kokvattnet koka upp och vispa i färskosten. Hacka persiljan. Blanda ner potatisen i kastrullen tillsammans med persilja och citronskal.
Skär laxen i 4 portionsbitar. Stek laxen i flytande margarin ca 3 min per sida. Krydda med salt och mald vitpeppar.
Servera laxen med citronpotatis och brytbönor.