Fullkornlasagne
4 port.
1 liten gul lök
200 g svamp (liten burk championer)
400 g köttfärs
1 dl tomatpuré
2 dl vatten ( till köttfärsen)
400 g keso
2 dl vatten ( till keson )
fullkornslasagneplattor
riven ost
timjan
salt & peppar
tacokrydda
olja
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken fint och svampen i skivor, fräs tillsammans med köttfärsen i olja. Tillsätt tomatpurén, vatten, tacokrydda, salt & peppar. Mixa keson med timjan och tillsätt vatten. Smaka av med salt och peppar. Smörj en ugnfast form och varva köttfärsröran, kesoröran och plattorna där i. Avsluta med kesoröra och strö över riven ost. Låt stå mitt i ugnen ca 30 minuter.
Servera lasagnen med en blandsallad...
1 liten gul lök
200 g svamp (liten burk championer)
400 g köttfärs
1 dl tomatpuré
2 dl vatten ( till köttfärsen)
400 g keso
2 dl vatten ( till keson )
fullkornslasagneplattor
riven ost
timjan
salt & peppar
tacokrydda
olja
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken fint och svampen i skivor, fräs tillsammans med köttfärsen i olja. Tillsätt tomatpurén, vatten, tacokrydda, salt & peppar. Mixa keson med timjan och tillsätt vatten. Smaka av med salt och peppar. Smörj en ugnfast form och varva köttfärsröran, kesoröran och plattorna där i. Avsluta med kesoröra och strö över riven ost. Låt stå mitt i ugnen ca 30 minuter.
Servera lasagnen med en blandsallad...
Kommentarer
Trackback